Akadémiai Kiadó folyóirat-gyűjteménye (AKJournals)

Az Akadémiai Kiadó folyóirat-gyűjtemény használata
(Akadémiai Kiadó Journals Collection- AKJournals)
 
A Bródy Sándor Könyvtár gépeiről teljes tartalommal elérhető az adatbázis
 
Jobb felső sarokban „Sign in” linkre kattintva bejelentkezhetünk, ha már előzőleg regisztráltunk. Regisztrálni általános használathoz, kereséshez, böngészéshez nem szükséges, csak akkor, ha a keresett folyóiratokból el szeretnénk menteni a találatokat.
Cart” vagyis kosár kifejezésre kattintva érhetőek el a vásárolt folyóiratcikkek.
 
KERESÉS:
A kezdőlapon található keresősávba lehet begépelni azt a kifejezést, ami minket érdekel. Kereshetünk a tudományterület nevére, cikk vagy folyóirat címre, szerzők nevére, DOI-számra, ISSN és ISBN azonosítókra vagy kulcsszóra. A találatokat a jobb oldalon található „Filter your results”, vagyis keresésszűkítő szűrőkkel pontosíthatjuk. 
 
Szűkíthetjük keresésünket az összetett kereséssel (Advanced search) is.
Használhatóak a Boole-operátorok a találati lista módosításához: és „AND”, vagy "OR", nem „NO” angol kifejezésekkel
Használható karakterek csonkításhoz: egy karakter helyettesítésére: kérdőjel (?), több karakter helyettesítésére: csillag szimbólum (*)
 
Böngészés az AKJournalsban:
A kezdőlap „Journals” fülére kattintva az összes elérhető folyóirat szerepel betűrendben felsorolva: rákattintva az egyik folyóirat címére, felsorolja az évszámait, illetve azon belül az egyes számokat. Minden találat melletti négyzet jelöli az elérhetőséget:
Full Access (teljes szövegű elérés) 
No Access (a cikk teljes szövege nem érhető el) 
Open Access (szavadon hozzáférhető a cikk) 
 
Ha rákkattintunk az egyik cikk címére, a cikkről szóló „Abstract”-ot vagyis rövid összefoglalót olvashatunk. Ha szabad elérésű a cikk, akkor PDF formátumban letölthejük azt akár a saját gépünkre is. Ezen a felületen jobb oldalt kiválaszthatjuk, hogy a cikket hozzáadjuk a kedvencekhez ("Add to favorites"), így később is könnyen elérhető lesz a keresett folyóiratcikk.
 
További információ az Akadémiai Kiadó honlapján olvasható.