Emery Lord – Amikor összeütköztünk

Emery Lord - Amikor összeütköztünk
14-18 év,  ifjúsági regény

Jonah sosem gondolta volna, hogy létezik egy olyan lány, mint Vivi.
Vivi nem sejtette, hogy Jonah hoz fényt az életébe.
Egyikük sem gondolta, hogy ilyen nyaruk lesz... hogy olyan nyár lesz, ami felülírhatja a jövőjüket.

Egy lebilincselő történet egy új szerelemről, régi sebekről, és a mélyben fortyogó erőkről... két fiatalról, akik rájönnek arra, hogy ha a megfelelő emberrel, a megfelelő időben "ütközöl", az mindörökre megváltoztat. 

„Fontos üzenete a könyvnek, hogy vannak emberek, akikkel dolgunk van, akár rövidebb, akár hosszabb távon. Van, aki segít rajtunk és velünk marad, bearanyozza a napjainkat, ám van olyan is, aki rövid időre megjelenik mint egy csodalámpás, majd másfelé vezet az útja. Tőle nehéz megválni, ám a boldog napok emléke mindig velünk marad."

Az írónő ezzel a történettel felhívja a figyelmünket, hogy igenis merjünk segítséget kérni, szakemberhez fordulni, ha szükségét érezzük, ne dagonyázzunk az önsajnálatban és ne veszítsük el a fejünket, mert eluralkodott rajtunk a személyiségzavar. Legyünk tisztában, mit cipelünk a batyunkban magunkkal és nézzünk szembe vele, ne meneküljünk előle, hanem tanuljunk meg együtt élni a nehézségeinkkel, múltunkkal. Hiszen könnyebb kezelni azt az akadályt, amivel tisztába vagyunk, mint amit tagadunk, figyelmen kívül hagyunk.

Smidhoffer Eszter, a konyvkultura.blogspot oldalon írt érdekes cikket a könyvvel kapcsolatos olvasási élményéről:
https://konyvkultura.blogspot.com/2020/11/emery-lord-amikor-osszeutkoztunk.html