Johan Idema – Hogyan legyünk jobb turisták

Johan Idema –

Hogyan legyünk jobb turisták
Tippek, hogy a vakáció emlékezetesebb legyen

A vakáció a szabadságról szól. A teljes szabadságról. Mivel mindennapjaink zsúfoltak mindenféle tennivalóval, a vakáció az egyetlen olyan időszak, amikor azt csinálhatunk, amit csak szeretnénk, és akkor, amikor csak szeretnénk. Épp ezért igencsak megdöbbentő, hogy sokan ezt az értékes időt ugyanúgy szeretnék eltölteni, mint mindenki más. Hosszú, tömött sorokban várakozunk ugyanazon nevezetességek előtt ugyanazokban a városokban, és a többi turistával egyetemben ugyanazokba a festői falucskákba tódulunk, amelyek már nem tudnak megbirkózni a látogatók tömegeivel.

A Hogyan legyünk jobb turisták teljesen új megvilágításba helyezi, hogyan is lehetne valóban értékes a vakáció, és miként nyújthatna igazán maradandó élményeket nekünk. Mit tegyünk, ha minden utazásunk kísértetiesen hasonlít egymásra? Mihez kezdjünk, ha a turista-lét mégsem olyan ártatlan, mint amilyennek elsőre tűnt? És mi a teendő, ha a felkeresendő látnivalók hosszú listája rettegéssel tölt el minket? Amint azt Elbert Hubbard író egyszer epésen megjegyezte: "Épp azoknak van a legnagyobb szükségük egy kis kikapcsolódásra, akik nemrég tértek haza a nyaralásból"
/pepita.hu/

„A kismilliomodik turistalátványosság, múzeum és sétálóutca után valami másra vágyunk. Valami életszagúra, ami valódi emberekről szól.”
/idézet a könyvből/