Sophie Corrigan – Nem rossz állatok

Sophie Corrigan - Nem rossz állatok
7-10 év, ismeretterjesztő

Ez a vicces rajzokkal gazdagon illusztrált könyv 38 olyan állatfajt, illetve - csoportot mutat be, amelyeket sokan félelmetesnek, ijesztőnek, veszélyesnek vagy gusztustalannak tartanak. Ha ezt a könyvet elolvassák, megtudják, milyenek ezek az állatok valójában, és rájönnek, hogy a félelmeiknek és a negatív érzéseiknek nincs is valóságalapjuk.
Az illusztrátor-szerző minden állatnak két oldalpárt szentelt. Az elsőn azt mutatja be, hogy milyen butaságokat képzelnek róla egyesek, majd a következőn rögtön meg is cáfolja mindezt, és sok érdekességet közölve szeretteti meg velünk az addig esetleg félreismert állatot.
A keselyű például azért kopasz, hogy jobban tudja hűteni a testét, és egyébként nagyon hasznos állat, eltakarítja az elpusztult állatok maradványait.
A darázs nem gonoszságból vagy szórakozásból szúr, hanem azért, mert fél. Sárga-fekete csíkos testével figyelmeztet arra, hogy tartsunk tőle biztonságos távolságot.
A varangy nem árt az embernek, bár a bőre mérgező váladékot termel, mellyel a ragadozók ellen védekezik.
"Ti, emberek hiszitek csak rólunk, hogy rosszak vagyunk! Azt mondjátok, ijesztőek, kísértetiesek, veszélyesek vagy undorítóak vagyunk. Itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgot! Elegünk van abból a sok hazugságból, amit terjesztetek rólunk. Itt vannak hát a tények: mit is csinálunk valójában, és mennyi mindenben segítjük a TI életeteket. Egyáltalán NEM VAGYUNK ROSSZ ÁLLATOK! Csak ti nem ismertek bennünket!"

A könyvről bővebb ismertető, illetve lapozgató a következő linken található: https://foxbooks.hu/2021/03/23/nem-rossz-allatok/