NAVIGÁTOR 3 – GYEREKIRODALMI LEXIKON

NAVIGÁTOR 3 – GYEREKIRODALMI LEXIKON
böngésző és olvasókönyv

A Navigátor túlélő-felszerelése lehet annak, aki napjaink gyerekirodalmi rengetegében kíván eligazodni. Vagy egyszerűen csak nézelődni, böngészni, felfedezni, újrafelfedezni szeretne.

Jelen kötet már a harmadik a sorban, mely irányt mutat a téma iránt érdeklődők számára. Az 1. kötet a 2000-2010-ig, a 2. a 2010-2015-ig, a 3. kötet pedig a 2015-2020-ig tartó időszak legfontosabb és legizgalmasabb magyar gyerekirodalmi történéseiből válogat.

A Navigátor legfrissebb kiadványában 100 író, költő, illusztrátor, 5 fontos antológia és 5 könyvsorozat lexikális adatait, szövegeit, fényképeit és rajzait gyűjtötték egybe.
„Elsősorban a gyerekolvasókra számítunk. Ők a versek, mesék, regényrészletek mellett a szerzők bemutatkozó írásaiban vagy "cetlikre" firkantott szövegeiben találhatnak olvasnivalót, az előlap térképén pedig megkereshetik, melyik író hol született. Reménykedünk abban, hogy egy-egy kedvenc szövegrészlet alapján továbbolvassák az adott szerző művét/műveit.
De aki felnőttként - szülőként, pedagógusként, könyvtári szakemberként - foglalkozik a gyerekkönyvekkel, annak is igyekszünk segítséget nyújtani az életrajzi, bibliográfiai adatok, díjak, könyvismertetők, kritikarészletek beemelésével.”

A kiadó oldalán (a könyvre kattintva) bele lehet tekinteni a könyvbe:
https://www.cerkabella.hu/navigator-3-gyerekirodalmi-lexikon-bongeszo-es-olvasokonyv-559