7. FELADAT

7. 2011-ben a gödöllői Solier cafe nevű cukrászda elkészítette Mária Terézia és Grassalkovich Antal tortáját.

„A két tortakülönlegesség megalkotását hosszas kutatómunka előzte meg. Ennek során áttanulmányoztuk a barokk kor sajátosságait, korstílusát, szakácskönyveket, történelmi leírásokat, tanulmányokat, a XVIII. század receptúráit, íz-világát, valamint a királynő és az egykori főúr kedvenc édességeit. Az előzetes tájékozódás során meghatároztuk a kor jellemzően használt és kedvelt alapanyagait, íz-jegyeit, íz-világát. Az így kapott információkból gyakorlatilag szabad asszociációval született meg a két torta. Természetesen igyekeztünk modern tortákat alkotni, amelyek megfelelnek a mai kor elvárásainak is, de hűen tükrözik a barokk kor stílus és íz-jegyeit is és valamilyen formában kapcsolódnak a királynőhöz és a főúrhoz.”

Forrás: http://solier-gourmet.blogspot.com/2011/03/maria-terezia-es-grassalkovich-antal.html

Mely 2 réteget hagytuk ki a felsorolásból?

- Mézes lap
- Szilva mousse (hab)
- __________________________________________

- Házi szilvalekvár
- ___________________________________________

- Étcsokoládé ganache (tejszín+ csokoládé)