84. Ünnepi Könyvhét az Ady Endre Könyvtárban!

Szeretettel várunk mindenkit a 84. Ünnepi Könyvhét Ady Endre Könyvtárban tartandó programjaira. A részletes programok a bejegyzésben!


Június 6. (csütörtök) 18 óra

Az Ünnepi Könyvhét hatvani eseményeit megnyitja: Szabó Zsolt Hatvan város polgármestere majd "Thália papjai a diktatúra szorításában" címmel könyvbemutató és író-olvasótalálkozó Ablonczy Lászlóval. A filmvetítéssel egybekötött találkozón vendégünk lesz a Nemzeti Színház egykori igazgatója Ablonczy László újságíró, kritikus, színházigazgató aki legújabb könyvét hozza el Hatvanba. A könyv címe: "Régimódi színháztörténet – ÁVH-s iratokkal és Raksányi Kutyával". A könyv az ötvenes évek színházvilágát idézi meg, bemutatva a korszak legendás alakjait, a kor visszásságait, a diktatúra kegyetlen légkörét, melyben a művészek maradandót alkottak.
A könyv a helyszínen megvásárolható lesz.

Június 7. (péntek) 18 óra

Magyar klasszikusok új köntösben című előadássorozat folytatása
Téma: Tamási Áron életműve.
Előadó: Takaró Mihály irodalomtörténész, író, tanár. A népszerű és kiváló előadót már nem kell Hatvanban bemutatni.

Június 10. (hétfő) 15 óra
Testvérvárosi mesekönyv illusztrációs kiállítás megnyitója és díjátadás
A Testvérvárosi mesék 2. kötetének meséihez készített illusztrációkból nyílik kiállítás az Ady Endre Könyvtár aulájában. A meséskönyvet Hatvanon kívül a finn testváros Kokkola és a kárpátaljai Beregszász együttesen hozza létre. A mesék finn, angol és magyar nyelven olvashatók majd a könyvben és a finn, a beregszászi és a hatvani gyerekek rajzai fogják illusztrálni.

A kiállítást megnyitja: Szinyei András alpolgármester

Június 10. (hétfő) 18 óra
"Dalaim 45 éve" címmel zenés irodalmi est és találkozó.
Vendégünk: Dinnyés József daltulajdonos, zeneszerző, előadóművész a Magyar Kultúra Lovagja. Dinnyés József az ember akit csak keveseknek kell bemutatni, egy személyben zeneszerző, előadóművész, gitáros, énekes és elsősorban daltulajdonos. Ahogy ő maga fogalmaz: „Költők között zenész, zenészek között költő vagyok. Népem egyharmada szülőföldjétől megfosztottan más népek fennhatósága alatt él. Önmagam veszteném el ha a világízlést képviselném és elfutnék nemzeti hagyományaim elől.” Előadásában a múlt és a kortárs magyar költők műveit adja elő megzenésített formában, mindezt egyedi humorával fűszerezve. Dalaim 45 éve – DVD -  bemutatóval színesítve.
A rendezvények ideje alatt könyvvásár lesz a könyvtár előterében.

Könyvtár oldalak: 
Kategória: