Szubkultúrák lenyomatai Hatvanban

 

Szubkultúrák lenyomatai Hatvanban – Kiállítás-beszélgetés-koncert

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket egy rendhagyó nyárvégi programra a könyvtárba és a könyvtár melletti sétányra!

Kiállítás–beszélgetés–koncert

 

Szubkultúrák lenyomatai Hatvanban címmel 2023. augusztus 25-én 17 órai kezdettel a hatvani Ady Endre Könyvtárban egy tematikus program lesz az 1990-es évek hatvani könnyűzenei programjairól.

Ehhez kapcsolódóan beszélgetéssel kezdődik az este, amelynek résztvevői Szűcs „Gönye” Attila (Sanyiék, ex Mákvirágok), Laczik Feco (ex Akcióegység, Beatrice), Szegedi Zoltán (Starwellings, Éhenkórászok) és Speck János (Treff) elevenítik fel zenész emlékeiket az előző évezred utolsó évtizedéről. Persze mindezt megtámogatva hangzó- és mozgóanyagokkal is. Mindehhez kapcsolódóan pedig egy különleges kiállításon elevenedik meg a két hatvani legendás klub, a Dali Sörműhely és Blues Kocsma, valamint a Hendrix Independent Klub története a kezdetektől a bezárásukig. A két „intézmény” mindennapjairól a kiállított fotók, plakátok, belépőjegyek mellett Gönye és Specki beszél majd, akik aktív közreműködőként részt is vettek a működtetésükben. Külön érdekesség, hogy megtekinthetők lesznek az akkori divat „kultikus kincsei”, a Bomber-dzsekitől a Martens-bakancsokig, a metálos bőrdzsekiktől a farmerszerkókig minden. Akik az írásos lenyomatokra kíváncsiak, azok a korabeli sajtótermékek cikkeiből szemezgethetnek, illetve kézbe is vehetik a két klub fanzinjait, a Dali News-t és a Cafrangot is.

Zárásként pedig a neves hatvani zenészekből újonnan alakult A Dög formáció első fellépésére is sor kerül a bibliotéka melletti sétányon.

 

 

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: